Wednesday, 12 January 2011

pertama kali membeli tv..

aku tak penah beli tv..
jadi smlm pi la beli tv..
dgn membawa sekepuk duit, menuju ke kedai "cash converter" kt sunway..
tutup plak dah..
apa ada kt cash converter?
sila google..
baik punya..
hehehe..

perjalanan kemudian menuju ke arah carrefour subang jaya untuk meninjau rak dapur..
tp masuk2 nmpk tv dulu..
sambil jalan, dok dgr salesgirl offer kt sorang brader ni harga baik punya utk sebuah LCD tv 32 inci..
harga offer kurang 4 rat dari harga asal..
setelah lama brader tu berpikir2, dia tak jadi beli..
kami yg buat muka macam org takdak duit terus ckp 'ok' kt salesgirl tu..
budak tu macam caya tak caya..
hahaha..

balik rumah, pasang..
ok, arial takdak..
remote pon takdak bateri..
cable yg tuan rumah punya ada, tp nk cucuk kt lubang kt dinding tu takleh plak..

jadinya, apa kes ada tv baru dan cantik tp gambar bersemut?
hahaha..


lepas tu try sentuh sket cable tu kt lubang arial tu, bleh la dpt siaran..
dan buat fes time tgk tv al-hijrah tu..
kalau pasang astro, tak dpt nk tgk siaran tu..

hm.. astro aku kt kg..
raya cina ni baru nk blk ambik.
dah nak masuk 4 tahun aku byr..
tp blk kg baru tgk benda yg aku byr tu..

>> oh.. lupa nk cerita psl perpindahan ke rumah sewa ni..

7 comments:

:: wawahudA :: said...

nk tumpang tgk tv LCD kat umah ko la plak poonz...

hakhakhak..

ciPuding_7 said...

meh2.. tgk semut ramai2.. hahhahahaha..

umi_e said...

Tahniah! berjaya beli tv :p

Lina said...

leh ar beli dvd player lepas ni.. aufa leh berjangkit dgn kimi layan chugginton..

ciPuding_7 said...

umi: howyeh..

lina: ada dah.. hadiah kawen.. :)

Jep said...
This comment has been removed by the author.
Jep said...

Salam..tumpang tanyer..murah ker beli teebee kat 'cash converter' tuh? :-)