Wednesday, 19 October 2011

cubaan utk beralih angin..

bersawang dah blog.. tadde masa nak update. nak kena bersara dah kot.. haih..

just to inform, aku dah stat hantar resume kt kampeni2 di sungai petani.. maksudnya? aku nak blk dok kedah.. start tahun depan, encek mohd hasben dah masuk kursus di Lumut. makanya, aku blk la ke hometown sbb nak pi Lumut pon, dia setahun saje kt sana. nnti aku kena tukar kerja lagi.. so, skrg ni, blk Kedah terus.. rumah masih murah (double storey (22 x 70), guarded area dlm 150k - 200k), makan minum murah.. hari-hari bleh mandi sungai.. cuma dah tak kebandaran la aku nanti.. jadi minah kampung je la.. dok umah kena belajar pakai kain batik.. hehehe..

ekceli kampeni skrg ni pon bes.. tp sebab dah tukar ke bos baru yg agak kerek-cut dan supervisor yg tak reti buat kerja remeh sendiri, makanya aku dah macam tawar hati pulak.. dah la kurang exposure, paksa isi logbook lak.. hari2 tulih prepare tender document. post contract langsung takdak.. ilang camtu je la pengetahuan aku ni.. apapon, nk tunggu dapat bonus dulu baru nk resign.. kalau tak, sia2 saje kerajinan aku taun ni.. hoho.. mata tetap duitan ok.. :)

until to-date, dah 4 kampeni.. tp masih lom di panggil interview..
cuba saja.. moga-moga ada rezeki yang lebih baik.. :)

>> ai..ai..kepten..

5 comments:

:: wawahudA :: said...

hahahaha...
pakai kain batik tu paling tak tahan...
bese kalu pakai kain batik malu-malu jalan pon tunduk2...

haahhaa..typikal org pakai kain batik

faiezah said...

Good luck farah. Semoga dapat keje baru yang lg best :p

Puteri Ogy said...

aku bru tau ko org sg petani? aku asal balik sp dok nampak 1 developer tu sokmo2 nak pakai qs.. apa nama ntah lupa dahhhh...

btw, rmh2 kat sp mmg menggiurkan.. udahle cantik2, rege pon masih patut2.. kat kl ni rega rumah x patut langsung..hohooh

alifah@along said...

i sokong u dr blkg..KL bukannya best sgt ....:)

ciPuding_7 said...

tq sume.. kesimpulannya, sy akan belajar pakai kain batik.. tetiba.. hahahaha..