Monday, 13 December 2010

tulih la apapon.. sapa nk kesah?

tiba-tiba jadi malas nak apdet blog..
apsal?
tiada masa.
apa yg dimaksudkan tiada masa?
kt rumah sibuk dgn mengfesbuk, tgk tv, mek aufa..
kt ofis sibuk dgn kerja (semenjak 2 menjak ni..)..
kalau ada masa terluang pon, itu lebih baik digunakan utk tidor.
hahahaha..

apdet la secara pukal.
gambar lom sempat transfer lagi.
nanti la letak..

haritu ada pi warehouse sale anakku.
6 pasang baju dpt la RM40.
dapat setelah eksesais selongkar kain baju dalam tempat longgokkan tu..
naik berpinau gak la mata ni..
mana tak nya, baju kt tempat lain, seluar kt tempat lain.
nak match dgn saiz plak..
haihh.. kesabaran aku.

tp kalau nk ikut harga betul, sepasang mungkin minimum RM20..
sejak ada anak ni, makin alert dgn sale2 barang baby ni..
cewah.. apdet la sgt..
adakah bila tgk anak pakai baju smpai nk tercabut butang baju baru nk alert?
:p

pahtu lastwik adalah beseday encek hasben.
beli apa kt dia..?
tadaaaaaa..... (ni bukan bunyi surprise)
maksudnya = takdak.
hahahaha..
bunyi macam keji, tp kalau nk nk keji lagi, baca ayat ni plak.
aku pau dia 2rat utk beli handbag dan kasut utk diri sendiri.
heeeeeee...
tp kena bayar blk la..
tak la keji sgt kan..
at least aku belanja gak dia mkn kenny rogers yg dia tak penah makan..
walaupon aku takdak duit.. (seb bek ada crdt card.. hahaha..)

hadiah carry forward la.
tunggu gaji tgh bulan ni.
campor plak dgn claim..
duit kutu opis lagi..
fuh... TERBAEK!!

pahtu cerita ahad lepas, pi kenduri kawen cikgu muzai..
adek angkat masa skolah dulu yg kini dah jadik cikgu.
zaman gedik² yg semua org pon nk adik angkat...
minah, angah, bitun, mass (adik angkat ke mass? hehe..), dll..
smpai sang aimi tgk semua ada adik angkat, dia pon nk gak..
tak sempat nk angkat, dah jadik laki dia.
hahaha..
oh.. panjangnya muqaddimah.
berbalik kepada cerita kenduri td.
muzai kawen dgn org tj karang jugak.
tak pasti samada itu cikgu jugak ataupon tak.
tp wife dia asyik la tanya aku ni sapa.
dah bgtau, dia tanya lg skali selepas beberapa minit..
adakah aku terlalu cun utk jadi ex-gf kepada adik angkat aku?
hahahahahaha...

i dtg dgn encek mohd hasben dan sang aufa ok..
dah la asyik kena perli dgn encek hasben.
"ceyyy.. dia ada adik angkat.. org pon nk carik lah..."
"carik la.. make sure org tu lagi tua ok.."
"ok.. adik angkat yg umor 40-an punya.."
"dah jadi macam anak ikan la plak.."

hahahaha...

dah²..
makin lama makin menyimpang dah.
sebelum aku singgah kedai simpang kt umah An, baik aku balik rumah dulu.
kalau singah kedai simpang tu, mmg merepek tak abih la.
(sbb kena jangkit dgn BTB)

akhir kata, salam isnin dari budak pakai rambut pelesu kerinting ni..
macam nyonya dah nengoknya..

rambut nyonya tu dah transform rupa dia dari seorang baby 5 bulan kepada baby yg dah bleh berlari.. amazing meh.. hahaha...

chalo..

>> kedai simpang? BTB? sori  lah.. org tertentu je yg paham menatang ni.. :D

3 comments:

..::daria::.. said...

Bila la kita bole lepak simpang betul2 eh..hehe..btw,mek Aufa mkin lama mkin mulat.. ;)

:: wawahudA :: said...

comey dol mek aufa...

ciPuding_7 said...

nomey: aku mmg saje mulatkan dia sblm dia stat mengurus lak lepas mula merangkak nanti.. hehehe..

wawa: muke aboh die.. bakpe aboh dia dok comey.. hahaha..