Wednesday, 18 July 2012

Aku, kuarters dan kerja baru..

Hidup ini slalu penuh kejutan..
Kadang2 kita cuba merancang..
Sememangnya Allah yg menentukan..

Dalam hal ini..
Aku pernah mintak kerja di Kedah.
Banyak kali, tp x ada rezeki..
Xapa lah..
Kalau ada, ada....

Suatu hari di jobstreet ada vacancy utk assistant QS di Lumut..
Aku yg degree holder ni gigih gak apply..
Kompom la tak dpt..
Lepas job closed dlm 3,4 bln, diorang call suh dtg interview..
Tp utk post QS..
Peluang yang ada, cuba saja..
Dpt x dpt, lain cer nya..kan..
Sehari lps interview, dia call lagi..
Tanya bila boleh masuk kerja..
Alhamdulillah...

Sekelip mata saja rezeki tiba..
Takpa diduga..
Allah dah atur semuanya..
Mudah-mudahan ini yang terbaik utk kami sekeluarga..
Aku dpt kerja yg sama, dpt tinggal dgn suami semula dan dpt gather aufa dan abah dia..
Dpt gossip kt meja batu dpn kuarters hasben juga.. Hehe..
Apapun, Syukur...

1 happy family (sambil tunjuk kad)..
Hehehehe..

5 comments:

:: tanyasamahudhud :: said...

tahniah yah...back to the husben..pasni lumut dh masuk dlm list jalan2 la...

Anonymous said...

..wah ko sudah berhijrah..hmmmm xlame lg aufa nk dpt adik la nih..hehehehehhehehhehhehehhe.. eh, poonz klu dh pregnnt semula, roger2 yer..semoga selamat sumenyer..

~amoi comei~hehe

~ini an~ said...

wahhh bestnyeeee

ciPuding_7 said...

wawa: dtg sini bleh la gi mkn askrem kt teluk batik same2 dgn aufa.. hehe..

amoi: harussss.. ko pon same.. moh bersaing..

an: bes.. yg takbes tu, nk tinggalkan benefit kampeni skrg ni.. haihh..

rozieta said...

Tahniah sebab kerja baru! nama anak kita sama lah